Τι είναι το κολλαγόνο;

Το κολλαγόνο είναι η πρωτεΐνη που βρίσκεται σε άφθονη ποσότητα στον ανθρώπινο οργανισμό και είναι απαραίτητη για τη δομή και την πυκνότητα του δέρματος. Περίπου το 75% ενός νέου και υγιούς δέρματος αποτελείται από κολλαγόνο. Παρόλα αυτά, το δέρμα μας χάνει σταδιακά την ικανότητα να αναγεννηθεί φυσικά και παράγει λιγότερο κολλαγόνο μετά την ηλικία των 25. Μεταξύ 35 και 55 ετών, το επίπεδο κολλαγόνου μειώνεται στο 40% με αποτέλεσμα να χάνονται η ενυδάτωση, η σφριγηλότητα και να σχηματίζονται ρυτίδες. Οι πρωτεΐνες του κολλαγόνου από ψάρι περιέχουν υψηλά ποσοστά αμινοξέων και πεπτιδίων που εμπλέκονται άμεσα στο σχηματισμό του κολλαγόνου και της ελαστίνης.

Back To Top

Ποια είναι τα βασικά συστατικά του Pure GOLD COLLAGEN®;

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

To PureGOLDCOLLAGEN® βασίζεται σε μια επαναστατική σύνθεση συστατικών αντιγήρανσης και αποτελεί ένα συνδυασμό κολλαγόνου θαλάσσιας προέλευσης και εκλεκτών συμπληρωμάτων διατροφής. Διαθέτει Ευρωπαϊκή Πατέντα Ευρεσιτεχνίας και περιέχει μία μοναδική σύνθεση από εκχύλισμα ψαριών Τilapia για υψηλή απορρόφηση και βιοδιαθεσιμότητα.

  • Συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία των οστών, των χόνδρων και των συνδέσμων και βελτιστοποιεί τη λειτουργία των αρθρώσεων
  • Βελτιώνει την ενυδάτωση της επιδερμίδας
  • Μειώνει το σχηματισμό λεπτών και βαθιών ρυτίδων
  • Προσδίδει στην επιδερμίδα νεανική όψη
  • Συμβάλλει στη βελτίωση της υγείας και της λάμψης των μαλλιών και των νυχιών

ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ: Η υποβάθμιση των επιπέδων κολλαγόνου, βιταμινών και ιχνοστοιχείων στο σώμα επιφέρει πρόωρη γήρανση του δέρματος, μείωση της ελαστικότητας , ρυτίδες, αδυναμία των μαλλιών και των νυχιών, καθώς και ενοχλήσεις και πόνους στο μυοσκελετικό σύστημα. Επιπλέον η ηλικία, οι ασθένειες, οι ελεύθερες ρίζες, το άγχος, η κακή διατροφή και δευτερογενώς οι αλληλεπιδράσεις από τα φάρμακα και τα φυτοφάρμακα συμβάλλουν στην επιδείνωση της ποιότητας και της ποσότητας του κολλαγόνου στο σώμα.

Το PureGOLDCOLLAGEN® περιέχει πρώτη ύλη κολλαγόνου με την εμπορική ονομασία PEPTANTM. Παράγεται από τη ROUSSELOTSASΓαλλίας και περιέχει μία σύσταση από άριστη ποιότητα υδρολυμένου κολλαγόνου προερχόμενο από τα ψάρια Τilapiaκαι Pangasius.

To PEPTANTM πεπτίδιοκολλαγόνου είναι ένα 100% φυσικό και ασφαλές συστατικό προερχόμενο από πρωτεΐνες. Οι πρώτες ύλες κολλαγόνου της εταιρείαςROUSSELOTSAS χρησιμοποιούνται παγκοσμίως έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι βελτιώνουν τη συνολική κινητικότητα των αρθρώσεων, τη δομή των οστών, τη φυσική ομορφιά του δέρματος, τη δύναμη και τη λάμψη των μαλλιών και των νυχιών.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:

Υδρολυμένο κολλαγόνο: Το κολλαγόνο είναι ένα δομικό συστατικό στοιχείο του οργανισμού και βοηθά το δέρμα να διατηρεί τη σφριγηλότητα και την ελαστικότητά του.Αποτελεί επίσης σημαντικό συστατικό των αρθρώσεων.

Υαλουρονικό οξύ: Διατηρεί υγιείς συνδέσμους, δραστηριοποιεί τη σύνθεση κολλαγόνου και αποτελεί βασικό συστατικό στην ενυδάτωση και λίπανση του δερματικού ιστού, καθώς και στην κυτταρική λειτουργία.

Ν-ακετυλογλυκοζαμίνη: Αποτελεί σημαντικό συστατικό των μυών και των αρθρώσεων. Aπαραίτητη στην παραγωγή υαλουρονικού οξέος.

Έλαιο Μποράγκο: Προέρχεται από το αρωματικό φυτό boragus officinalis και το έλαιό του είναι πλούσιο σε γάμμα-λινολεϊκά οξέα (GLAs) με ωμέγα-6 βασικά λιπαρά οξέα. Συμβάλλει στην ενυδάτωση του δέρματος και έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

Βιταμίνη C: Συμβάλλει στο φυσιολογικό σχηματισμό κολλαγόνου για τη φυσιολογική λειτουργία των οστών, των χόνδρων και του δέρματος. Παρέχει σημαντική αντιοξειδωτική προστασία στον οργανισμό.

Bιταμίνη Ε: Η βιταμίνη Ε συμβάλλει στην προστασία των κυττάρων από το οξειδωτικό στρες.

Χαλκός: Ο χαλκός συμβάλλει στη διατήρηση του φυσιολογικού συνδετικού ιστού, στη φυσιολογική λειτουργία των μεταβολικών διεργασιών που αποσκοπούν στην παραγωγή ενέργειας, στο φυσιολογικό χρωματισμό των μαλλιών και του δέρματος, καθώς και στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και στην προστασία των κυττάρων από το οξειδωτικό στρες.

Βιοτίνη: Η βιοτίνη συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία των μεταβολικών διεργασιών που αποσκοπούν στην παραγωγή ενέργειας. Επίσης, συμβάλλει στη διατήρηση της φυσιολογικής κατάστασης των μαλλιών και του δέρματος.

Ψευδάργυρος: Ο ψευδάργυρος συμβάλλει στη διατήρηση της φυσιολογικής κατάστασης των οστών, των μαλλιών, των νυχιών και του δέρματος. Επίσης, συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και στην προστασία των κυττάρων από το οξειδωτικό στρες.

Βιταμίνη Β6: Η βιταμίνη Β6 συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία των μεταβολικών διεργασιών που αποσκοπούν στην παραγωγή ενέργειας, στο φυσιολογικό μεταβολισμό των πρωτεϊνών και του γλυκογόνου, στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, καθώς και στη μείωση της κούρασης και της κόπωσης.

Piper Nigrum – Εκχύλισμα μαύρου πιπεριού Bioperin.
Το Bioperin ™ είναι εκχύλισμα μαύρου πιπεριού κλινικά αποδεδειγμένο για την αύξηση της βιοδιαθεσιμότητας ενισχύοντας έτσι την απορρόφηση των θρεπτικών ουσιών έως 60 %. Κλινικές μελέτες που πραγματοποιήθηκαν στις ΗΠΑ αποδεικνύουν την ασφάλεια του για διατροφική χρήση και την αποτελεσματικότητα που έχει σαν αντιοξειδωτικό και αντικαρκινικό συστατικό. Το Bioperin ™ είναι κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας σε όλο τον κόσμο.

Γλυκαντικό από Εκχύλισμα του φυτού ΣΤΕΒΙΑ (Ρεμπαουδιοσίδη Α): Ασφαλής γλυκαντική ουσία, κατάλληλη και για διαβητικούς τύπου Ι και ΙΙ.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ: Η συσκευασία περιέχει 10 γυάλινα φιαλίδια. Η δοσολογία του προϊόντος εξαρτάται από την ηλικία του λήπτη, τη φυσική κατάσταση, την κατάσταση της επιδερμίδας και άλλους παράγοντες, όπως η κληρονομικότητα και ο τρόπος ζωής.

Προτείνεται λήψη με άδειο στομάχι και κατά προτίμηση το πρωί.

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΤΥΠΙΚΗ ΛΗΨΗ

Λήψη ενός φιαλιδίου ανά 3 ημέρες, ήτοι 1 συσκευασία το μήνα.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΕΝΤΑΤΙΚΗ ΛΗΨΗ

O κατασκευαστής προτείνει καθημερινή λήψη ενός φιαλιδίου επί 4, 8 ή 12 εβδομάδες.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τα αποτελέσματα είναι ορατά σε διάστημα 20 έως 30 ημερών. Η πλήρης σύνθεση του κολλαγόνου στον ανθρώπινο οργανισμό απαιτεί διάστημα 100 έως 130 ημέρες. Ανακινήστε καλά πριν τη χρήση.

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ:

Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης. Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μίας ισορροπημένης δίαιτας

Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας. Να φυλάσσεται μακριά από τα μικρά παιδιά

Φυλάσσεται σε δροσερό και ξηρό μέρος, μακριά από το άμεσο ηλιακό φως και τη θερμότητα. Όταν ένα φιαλίδιο ανοιχθεί πρέπει να καταναλωθεί εντός 24 ωρών.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: Νερό, Υδρολυμένο Κολλαγόνο, Ρυθμιστής Οξύτητας: Κιτρικό Οξύ, Πολυσακχαρίτης Σόγιας, Αρωματικές Ουσίες, Ρυθμιστής Οξύτητας: Μαλικό Οξύ,

Αντιοξειδωτικά: Ασκορβικό Οξύ (βιταμίνη C), Υαλουρονικό Οξύ, Έλαιο Μποράγκου (BoragoOfficinalis), (Διαλύτες: Γλυκερίνη, Γαλακτωματοποιητής: Λεκιθίνη Σόγιας), D-α-τοκοφερόλη (βιταμίνη Ε), Γλυκαντικά: Ν-ακετυλογλυκοζαμίνη, Γλυκαντικά: Ρεμπαουδιοσίδη Α (Εκχύλισμα του φυτού Στέβια), Ψευδάργυρος, Υδροχλωρική Πυριδοξίνη (βιταμίνη Β6), Εκχύλισμα μαύρου πιπεριού (Pipernigrum), Χαλκός, Βιοτίνη.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ                            ανά φιαλίδιο 50ml

Υδρολυμένο Κολλαγόνο                                                   5000mg

Υαλουρονικό οξύ                                                                  20mg

Έλαιο Βοράγου                                                                    15mg

Ν-Ακετυλογλυκοζαμίνη                                                          5mg

Εκχύλισμα Μαύρου Πιπεριού                                                1mg

Ενέργεια                                                               27kcal (113 kJ)

Πρωτεΐνες                                                                               4.8g

Υδατάνθρακες (εκ των οποίων σάκχαρα)                   1.6g (1.4 g)

Λίπη (εκ των οποίων κορεσμένα)                                0.1g (0.0 g)

Ίνες                                                                                         0.3g

Νάτριο                                                                               13.5mg

Βιταμίνη C                                                   80.0mg (100% ΣΗΠ*)

Βιταμίνη Ε                                               6.0mg α-ΤΕ (50% ΣΗΠ*)

Ψευδάργυρος                                                   1.5mg (15% ΣΗΠ*)

Βιταμίνη Β6                                            1.4mg α-ΤΕ (100% ΣΗΠ*)

Χαλκός                                                            0.15mg (15% ΣΗΠ*)

Βιοτίνη                                                              50mg (100% ΣΗΠ*)

*ΣΗΠ= Συνιστώμενη Ημερήσια Πρόσληψη

Αλλεργιογόνες ενδείξεις: Αυτό το προϊόν περιέχει κολλαγόνο από ψάρια.

Δεν περιέχει συντηρητικά, τεχνητά χρώματα και σάκχαρα.

Τηλ. Κεν. Δηλητ. 210 7793777

Αρ. Πρωτ. Γνωστοποίησης Ε.Ο.Φ.: 6523/24-1-2013 & 50094/25-6-2013 (Τροποποίηση)

Ο αριθμός γνωστοποίησης στον ΕΟΦ δεν επέχει θέση άδειας κυκλοφορίας από τον ΕΟΦ

Αποκλειστική αντιπροσωπεία: EllinisGroupLtd – Παρθενώνος 1 & Τατοΐου 122,

Ν. Ερυθραία – Τηλ.: 213 – 0257223 – Fax: 210 – 6200576 – www.ellinisgroup.gr / www.purgoldcollagen.gr

Piper Nigrum – Εκχύλισμα μαύρου πιπεριού Bioperin.

Το Bioperin ™ είναι εκχύλισμα μαύρου πιπεριού κλινικά αποδεδειγμένο για την αύξηση της βιοδιαθεσιμότητας ενισχύοντας έτσι την απορρόφηση των θρεπτικών ουσιών έως 60 %. Κλινικές μελέτες που πραγματοποιήθηκαν στις ΗΠΑ αποδεικνύουν την ασφάλεια του για διατροφική χρήση και την αποτελεσματικότητα που έχει σαν αντιοξειδωτικό και αντικαρκινικό συστατικό. Το Bioperin ™ είναι κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας σε όλο τον κόσμο.

Back To Top

Ποια είναι η προτεινόμενη δοσολογία;

Εύγευστο και έτοιμο για λήψη
Απολαύστε μικρές γουλιές PURE GOLD COLLAGEN ® οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας ή πιείτε το μονοδόση το πρωί ως μέρος της καθημερινής φροντίδας ομορφιάς σας.
Το PURE GOLD COLLAGEN® παρέχει μια άμεση ώθηση ενέργειας και έχει μια υπέροχη φρουτώδη γεύση ροδάκινων και φρούτων του πάθους. Είναι πιο αποτελεσματικό όταν λαμβάνεται με άδειο στομάχι για ταχύτερη απορρόφηση. Για εκείνους που έχουν ευαίσθητο στομάχι, θα ήταν σκόπιμο να το λαμβάνουν μαζί με τροφή ή μετά από ένα γεύμα.

Η συσκευασία περιέχει 10 γυάλινα φιαλίδια των 50ml. 10×50 = 500ml

Η δοσολογία του προϊόντος εξαρτάται από την ηλικία του λήπτη, τη φυσική κατάσταση, την κατάσταση της επιδερμίδας και των οστών και άλλους παράγοντες όπως η κληρονομικότητα και ο τρόπος ζωής.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΤΥΠΙΚΗ ΛΗΨΗ: Λήψη ενός φιαλιδίου ανά τρεις ημέρες, ήτοι μια συσκευασία το μήνα.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΕΝΤΑΤΙΚΗ ΛΗΨΗ: Ο κατασκευαστής προτείνει αγωγή 4,8,η 12 εβδομάδων καθημερινής λήψης από ένα φιαλίδιο για καλύτερα και αμεσότερα αποτελέσματα.

Στη συνέχεια, διακόπτουμε για 1 εβδομάδα και περνάμε στο στάδιο της συντήρησης, κατά το οποίο πρέπει να λαμβάνουμε ένα φιαλίδιο ανά 3 ημέρες ήτοι 1 συσκευασία το μήνα.

Back To Top

Τι γεύση έχει;

Έχει καταπληκτική λεπτόρευστη και φρουτώδη γεύση ροδάκινου και φρούτα του πάθους με μία πικάντικη νότα, ενυδατώνει και αναζωογονεί το δέρμα, εξαλείφει τα προβλήματα των οστών και υπόσχεται να γυρίσει το χρόνο πίσω. Η πικάντικη νότα προέρχεται από το εκχύλισμα μαύρου πιπεριού που έχει αντιοξιδοτικές και αντικαρκινικές ιδιότητες και αυξάνει τη βιοδιαθεσιμότητα των συστατικών.

Back To Top

Πότε θα δω ορατά αποτελέσματα;

Οι γυναίκες που έχουν χρησιμοποιήσει το Pure GOLD COLLAGEN® παρατήρησαν το δέρμα τους πιο ενυδατωμένο και σφριγηλό σε 2-3 εβδομάδες. Παρόλα αυτά, αυτό δεν σημαίνει κοινά αποτελέσματα για όλους, αφού υπάρχουν πολλοί παράγοντες, όπως τα γονίδια, ο τρόπος ζωής, η διατροφή, η εκτεταμένη έκθεση στον ήλιο και το κάπνισμα οι οποίοι επηρεάζουν το δέρμα. Τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα ενυδάτωσης επιτυγχάνονται με συνεχή χρήση για 8 εβδομάδες. Για τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα στη μείωση λεπτών γραμμών και ρυτίδων χρησιμοποιήστε το για 12 εβδομάδες.

Τα πρώτα αποτελέσματα είναι ορατά σε διάστημα 20 έως 30 ημερών. Η πλήρης ανανέωση του κολλαγόνου στο ανθρώπινο σώμα είναι μία διαδικασία η οποία συντελείται σε διάστημα 100 έως 130 ημερών, όπου και φαίνονται πλέον σημαντικά αποτελέσματα.

Back To Top

Πώς δρα το Pure GOLD COLLAGEN®;

Το Pure GOLD COLLAGEN® δρα εσωτερικά. Μόλις απορροφηθεί από το λεπτό έντερο, διαχέεται μέσω του φλεβικού συστήματος στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος οδηγώντας τον πολλαπλασιασμό των ινοβλαστών και αυξάνοντας την παραγωγή κολλαγόνου.

Back To Top

Από που προέρχεται η πρώτη ύλη του κολλαγόνου Pure GOLD COLLAGEN®;

Το υδρολυμένο κολλαγόνο Peptan™ παράγεται από την Rousselot SAS στη Γαλλία και περιέχει μία σύσταση από την καλύτερη ποιότητα υδρολυμένου κολλαγόνου προερχόμενου από τα καλλιεργημένα ψάρια Tilapia και Pangasius. Όλα τα ψάρια που χρησιμοποιούνται από τη Rousselot SAS προέρχονται αποκλειστικά από οργανισμούς με άδεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης για εισαγωγή βρώσιμων ψαριών προορισμένα για ανθρώπινη κατανάλωση και με την εγγύηση πιστοποιητικών υγείας υπογεγραμμένων από επίσημες κτηνιατρικές υπηρεσίες.

Back To Top

Γιατί υγρό και όχι ταμπλέτες ή χάπια;

Πέρα από την ευκολία κατάποσης, το υγρό είναι άμεσα απορροφήσιμο μόλις μπει στο στομάχι. Κάθε φιαλίδιο (50ml) Pure GOLD COLLAGEN® περιέχει 5 mg υδρολυμένου κολλαγόνου ψαριού που μπορεί να είναι 20 φορές δυνατότερο από ένα τυπικό χάπι κολλαγόνου. Μπορεί τα χάπια και οι κάψουλες να κοστίζουν λιγότερο, αλλά στην πραγματικότητα η υγρή μορφή είναι πιο αποτελεσματική και οφείλεται κυρίως στο ότι το υδρολυμένο κολλαγόνο απορροφάται άμεσα και μέσω του κυκλοφορικού διαχέεται στο σώμα.

Back To Top

Πως συνδυάζεται το Pure GOLD COLLAGEN® με άλλες θεραπείες ομορφιάς;

Το Pure GOLD COLLAGEN® μπορεί να δράσει σαν συμπληρωματικά μαζί με άλλες θεραπείες ομορφιάς  χωρίς πρόβλημα συμβατότητας. Ως συμπλήρωμα διατροφής, το Pure GOLD COLLAGEN® είναι ένας φυσικός τρόπος φροντίδας του δέρματός σας.

Back To Top

Υπάρχουν έρευνες που να δείχνουν πως δρα το προϊόν και πως μπορώ να εμπιστευτώ ένα τόσο νέο προϊόν;

Πολυάριθμες ερευνητικές μελέτες έχουν διεξαχθεί σχετικά με τα δραστικά συστατικά. Βασικά θετικά αποτελέσματα από δύο κλινικές δοκιμές έδειξαν μία αύξηση στην ενυδάτωση και τη μείωση σε βαθιών ρυτίδων σε σύντομο χρονικό διάστημα. Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα μας www.gold-collagen.com με τίτλο «Επιστήμη και Έρευνα Skincare / Κλινικές Δοκιμές». Αν και νέο στο Ηνωμένο Βασίλειο και τις ευρωπαϊκές αγορές, το πόσιμο κολλαγόνο ψαριού είναι πολύ δημοφιλές στην Ιαπωνία και την Άπω Ανατολή με πάνω από 100 εκατομμύρια πωλήσεις ετησίως. Πολλοί ισχυρίζονται ότι αυτό είναι το μυστικό για το όμορφο δέρμα πολλών γυναικών.

Back To Top

Μπορώ να χρησιμοποιήσω το Pure GOLD COLLAGEN® ακόμη και αν είμαι έγκυος ή θηλάζω;

Το Pure GOLD COLLAGEN® είναι ένα συμπλήρωμα διατροφής, παρόλα αυτά συνιστούμε οι έγκυες και οι θηλάζουσες γυναίκες, να απευθύνονται στο γιατρό τους.

Back To Top

Μπορούν οι διαβητικοί να χρησιμοποιήσουν το Pure GOLD COLLAGEN®;

Το Pure GOLD COLLAGEN® είναι ιδανικό για διαβητικούς τύπου Ι και ΙΙ, αφού η γλυκαντικές ουσίες που περιέχει προέρχονται απο εκχύλισμα του φυτού στέβια. Θα συνιστούσαμε σε όσους υποφέρουν από σοβαρές ασθένειες ή σε όσους βρίσκονται κάτω από ιατρική παρακολούθηση να μην παίρνουν κάποιο συμπλήρωμα διατροφής εκτός και αν το συστήσει ο γιατρός τους.

Back To Top

Μπορεί το Pure GOLD COLLAGEN® να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με άλλα συμπληρώματα διατροφής;

Το Pure GOLD COLLAGEN® μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μέρος μιας κανονικής διατροφής σε συνδυασμό με βιταμίνες, υγιεινές τροφές και άλλα διαιτητικά συμπληρώματα. Παρόλα αυτά, θα πρέπει πάντα να είστε προσεκτικοί με τη συνολική πρόσληψη συμπληρωμάτων. Αν δεν είστε βέβαιοι, είναι προτιμότερο να το ελέγξετε με το γιατρό ή το φαρμακοποιό σας.

Back To Top

Μπορεί το Pure GOLD COLLAGEN® να χρησιμοποιηθεί παράλληλα με φάρμακα;

Είναι απίθανο το Pure GOLD COLLAGEN® να αλληλεπιδρά αρνητικά με τα φαρμακευτικά προϊόντα. Ωστόσο, συνιστούμε στους ανθρώπους που πάσχουν από σοβαρή ασθένεια ή που βρίσκονται κάτω από ιατρική παρακολούθηση να μην χρησιμοποιούν το Pure GOLD COLLAGEN® χωρίς τη συμβουλή του γιατρού τους.

Back To Top

Γιατί κολλαγόνο ψαριού αντί ζωικής προέλευσης;

1. Επιστημονικές μελέτες απέδειξαν ότι το φυσικό κολλαγόνο ψαριού Τύπου Ι έχει επταπλάσια απορροφησιμότητα από τον οργανισμό, λόγω της ικανότητάς του να διασπά το μοριακό του βάρος 7 φορές περισσότερο σε σχέση με το ζωικό κολλαγόνο.

2. Στο κολλαγόνο από ψάρι η ποσόστωση των αμινοξέων (γλυκίνη, προλίνη, αλανίνη και υδροξυπρολίνη), βασικών συστατικών του κολλαγόνου είναι πενταπλάσια από αυτή των κολλαγόνων που προέρχονται από χοίρο και βοοειδή.

3. Το κολλαγόνο από ψάρι περιέχει υδροξυπρολίνη χαμηλής θερμοκρασίας μετουσίωσης σε σχέση με τα ζωικά κολλαγόνα. Αποτέλεσμα αυτού είναι το κολλαγόνο ψαριού να είναι εξαιρετικό στην πέψη και την απορρόφηση από τον ανθρώπινο οργανισμό συγκριτικά με το κολλαγόνο από βοοειδή και χοίρους.

4. Η δράση των προϊόντων κολλαγόνου Τύπου Ι από ψάρια είναι αντιοξειδωτική και δεν εστιάζεται μόνο στις αρθρώσεις αλλά και σε όλο το σώμα (επιδερμίδα, μαλλιά, νύχια).

5. Η πρώτη ύλη του PureGoldCollagen® παράγεται από το μεγαλύτερο κατασκευαστή κολλαγόνου παγκοσμίως, τη γαλλική εταιρεία ROUSSELOT SAS με την εμπορική ονομασία PEPTANTM και περιέχει μία σύσταση από την καλύτερη ποιότητα υδρολυμένου κολλαγόνου προερχόμενου από τα καλλιεργημένα ψάρια Tilapia και Pangasius. Συμπερασματικά, είναι σίγουρα πιο ασφαλές γιατί δεν εκτίθεται σε ασθένειες, λοιμώξεις, παθογόνους οργανισμούς και αντιβιοτικά. Επιπλέον, δεν περιέχει χοληστερόλη, λίπη και ζάχαρη σε αντίθεση με τα ζωικά κολλαγόνα.

Back To Top

Γιατί το κολλαγόνο είναι σηµαντικό για τη νεανική όψη;

«Το κολλαγόνο είναι µια οµάδα πρωτεϊνών, µέρος του συνδετικού ιστού, που κρατάει ενωµένα και υποστηρίζει διάφορα τµήµατα του σώµατος, όπως το δέρµα» λέει η δερµατολόγος-αφροδισιολόγος Dr. Χαρά Παξιμαδάκη (www.athensdsc.gr), επιστηµονική συνεργάτιδα της εταιρείας EllinisGroup LTD, και καταλήγει: «Θεωρείται εξαιρετικά σηµαντικό εργαλείο ελαστικότητας και σφριγηλότητας, δεδοµένου ότι το 70% του δέρµατος αποτελείται από αυτό. Παράλληλα είναι ικανό να συγκρατεί µεγάλη ποσότητα νερού (8 φορές το βάρος του), γεγονός που σηµαίνει ότι αποτελεί σπουδαία πηγή ενυδάτωσης της επιδερµίδας».

Back To Top

Το «κλειδί» της αντιγήρανσης

Το υγρό πόσιµο κολλαγόνο της MINERVA RESEARCH LABS UK έχει μία επαναστατική σύνθεση συστατικών αντιγήρανσης και είναι το πλέον αναγνωρισμένο στην Ευρώπη και πρόσφατα στην Αμερική.

Το Pure GOLD COLLAGEN® βασισμένο σε μία πρωτοποριακή φόρμουλα κολλαγόνου θαλάσσιας προέλευσης, προσφέρει μία μοναδική σύνθεση που περιέχει εκχυλίσματα από ψάρια Τιλάπια για υψηλή απορρόφηση και βιοδιαθεσιμότητα.

Έχει καταπληκτική λεπτόρρευστη και φρουτώδη γεύση ροδάκινου, ενυδατώνει και αναζωογονεί το δέρμα, εξαλείφει τα προβλήματα των οστών και υπόσχεται να γυρίσει το χρόνο πίσω.

Back To Top

Πώς μπορώ να επιλέξω ένα ασφαλές κολλαγόνο;

Βεβαιωθείτε ότι το προϊόν είναι ποιοτικό, επώνυμο και μάθετε πού παρασκευάζεται. Ελέγξτε επίσης την αναγραφόμενη ημερομηνια λήξης και εαν το κολλαγόνο είναι φυσικό ή από καλλιεργούμενα υλικά. Οι πληροφορίες των συστατικών που αναγράφονται στην συσκευασία θα πρέπει να είναι αναλυτικές, όπως σε όλα τα καλά προϊόντα. Θα πρέπει να αμφιβάλλουμε για τα προϊόντα που δεν έχουν καμία ή ελλιπή περιγραφή, ακόμη και αν μια γνωστή εταιρεία παράγει το προϊόν.
Προτιμήσετε προϊόντα φυσικού κολλαγόνου ψαριού, διότι έχουν επταπλάσια απορροφησιμότητα. Εχουν πενταπλάσια ποσόστωση των αμινοξέων (γλυκίνη, προλίνη, αλανίνη και υδροξυπρολίνη), βασικών συστατικών του κολλαγόνου.Επίσης δεν περιέχουν χοληστερόλη, λίπη ή ζάχαρη σε σχέση με τα ζωικά κολλαγόνα.

Η δράση των προϊόντων κολλαγόνου Τύπου Ι από ψάρι είναι αντιοξειδωτική και δεν εστιάζεται μόνο στις αρθρώσεις αλλά σε όλο το σώμα (επιδερμίδα, μαλλιά, νύχια). Είναι σίγουρα πιο ασφαλή γιατί δεν εκτίθενται σε ασθένειες, λοιμώξεις, παθογόνους οργανισμούς και αντιβιοτικά. Έτσι αποδεικνύεται ότι το θαλάσσιο κολλαγόνο είναι μία πολύ σημαντική πρωτεΐνη που ενισχύει τα οστά, εμπλουτίζει και ενυδατώνει το δέρμα και δεν προκαλεί παρενέργειες.

Back To Top

Συνιστάται το κολλαγόνο για τους άνδρες; Μπορεί να τους ωφελήσει;

Πολλοί άνδρες έχουν την αντίληψη ότι το κολλαγόνο προορίζεται μόνο για τις γυναίκες.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το κολλαγόνο προωθείται ως επί το πλείστον στην αγορά για την υγεία του δέρματος και τα οφέλη στην ομορφιά.

Στην πραγματικότητα, κάθε άνδρας ή γυναίκα μπορούν να καρπωθούν τα οφέλη στην υγεία απο τα πεπτίδια κολλαγόνου. Το καθαρό κολλαγόνο ψαριών είναι μια πρωτεΐνη υψηλής ποιότητας για μια υγιεινή, ισορροπημένη διατροφή και την καλή φυσική κατάσταση, σε συνδιασμό με την αθλητική διατροφή και τον έλεγχο του βάρους.

Είναι ιδιαίτερα οφέλιμο για τον ενεργό άνδρα ή γυναίκα, ιδιαίτερα τους αθλητές, καθώς βελτιώνει τον μυϊκό τόνο και τη δύναμη. Ως ένας από τους κύριους τύπους πρωτεϊνών στο σώμα, το κολλαγόνο είναι απαραίτητο για την αντοχή και την φυσική κατάσταση. Το κολλαγόνο ψαριών περιέχει αμινοξέα και πρωτεΐνες που αυξάνουν την ενεργειακή και σωματική αντοχή στα συνήθη άτομα ή τους αθλητές.

Η τακτική χρήση κολλαγόνου ψαριών μειώνει την εξάντληση των μυών, εξουδετερώνει τους πόνους μετά από μια προπόνηση και να βελτιώνει σημαντικά την ταχύτητα επούλωσης μετά από τραυματισμούς.

Το καθαρό κολλαγόνο ψαριών μπορεί να χρησιμοποιηθεί αναμεμειγμένο ή μη, με άλλες πρωτεΐνες ή βιταμίνες και προστίθεται σε γεύματα για να αυξήσει την περιεκτικότητα τους σε πρωτεΐνες.

Το κολλαγόνο είναι το κύριο δομικό στοιχείο των μυών, των τενόντων, των αρθρώσεων και των χόνδρων.

Οι πρωτεΐνη κολλαγόνου ψαριών είναι πολύ διαφορετική από τις άλλες πηγές πρωτεϊνών. Περιέχει ένα μοναδικό συνδυασμό καθημερινής λήψης υψηλής ποσότητας αζώτου και αμινοξέων (πρωτεϊνών), με πιο σημαντικά αμινοξέα αυτά που είναι και η κύρια σύσταση του κολλαγόνου,την γλυκίνη, την προλίνη, την υδροξυπρολίνη και την αργινίνη.

Με το κολλαγόνο ψαριών παρέχετε στο σώμα σας τα απαραίτητα αμινοξέα για την σωστή λειτουργεία των μυών και την ανάκτηση της ενέργειας και της δύναμης. Επίσης, είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό για την επούλωση των τραυματισμών απο την άθληση και τα σπορ.

Back To Top

Γίνεται πιο γρήγορη η Θεραπεία και η επούλωση των τραυματισμών με κολλαγόνο;

Σχεδόν ο καθένας που ασκείται σε τακτική βάση, θα αναπτύξει κάποιο πόνο, ή σε μία αλλη στιγμή κάποιο αθλητικό τραυματισμό.

Ετσι κάνοντας τακτική άσκηση και αθλητισμό είναι μεν καλό για την υγεία σας, αλλά μπορεί ενίοτε να οδηγηθείτε σε τραυματισμούς. Ο αριθμός και το είδος των ατυχημάτων στον αθλητισμό είναι τόσο διαφορετικά όσο και τα άτομα που αθλούνται, αλλά κάποιοι τραυματισμοί είναι πιο πιθανοί από ό,τι άλλοι.

Αθλητικές κακώσεις δεν είναι ασυνήθιστες και ουσιαστικά μπορεί να είναι είτε οξείες κακώσεις (κατάγματα στον καρπό, στον αστράγαλο διαστρέμματα, εξαρθρώσεις των ώμων, μυϊκή καταπόνηση, κλπ.) ή τραυματισμοί απο υπερβολική άσκηση (μικρο-τραύμα στους τένοντες, τα οστά και τις αρθρώσεις, όπως π.χ του αγκώνα στο τένις, ο ώμος του κολυμβητή, το γόνατο του δρομέα, γόνατο του άλτη, η Αχιλλειος τενοντίτιδα, κλπ). Αθλητές πολύ συχνά δεν επουλώνουν τους συνδετικούς ιστούς τους (όπως συνδέσμους,τένοντες και τους μυς) μέχρι ζημία εμφανίζεται ή επιδεινώνεται συνολικά, με αποτέλεσμα τους κλασικούς πόνους και τους πόνους της άσκησης.

Εν προκειμένω απαιτείται διατροφή με πρωτεΐνη για να βοηθήσουμε την ανάπλαση των μυών και την επισκευή, αλλά η πλειοψηφία των συμπληρωμάτων των πρωτεϊνών τείνουν να μην περιέχουν τις συνιστώσες που απαιτούνται από το ανθρώπινο σώμα για να επιδιορθώσει τον τραυματισμό των οστών και του συνδετικού ιστού. Το κολλαγόνο είναι ένα απαραίτητο συστατικό αποκατάστασης και περιέχει ένα πολύ συγκεκριμένο και μοναδικό προφίλ αμινοξέων σε σύγκριση με τις άλλες πρωτεΐνες, συμπεριλαμβανομένου ενός πολύ σπάνιου συνδυασμού γλυκίνης, προλίνη και υδροξυπρολίνης. Στην πραγματικότητα, περιέχει πολύ υψηλότερη γλυκίνη και προλίνη από πολλά άλλα τρόφιμα πρωτεΐνών, συμπεριλαμβανομένης οποιασδήποτε τυπικής σκόνη πρωτεΐνης ή ορού γάλακτος.

Επιπλέον η αμινο-υδροξυπρολίνη είναι αποκλειστικό οξύ του κολλαγόνου και δεν βρίσκεται σε άλλες πηγές πρωτεϊνών. Η υδροξυπρολίνη συνδέεται με σωματικές λειτουργίες, όπως η παραγωγή κολλαγόνου, η διατήρηση της άλιπης μάζας σώματος, η προώθηση της επούλωσης των πληγών και των χόνδρων, καθώς και η στήριξη μεταξύ των οστών και του συνδετικού ιστού. Το κολλαγόνο είναι μια «πρωτεΐνη που στοχεύει σε ένα διαφορετικό σκοπό» από οτι η ευρεία βάση των τροφών “ορός γάλακτος, καζεΐνη, αυγό, σόγια, και άλλες πρωτεΐνες”.

Πολλοί αθλίατροι συστήνουν συμπλήρωμα κολλαγόνου για τους αθλητές που αναρρώνουν από τραυματισμούς. Η αύξηση των επιπέδων κολλαγόνου ενισχυει τις αδύναμες αρθρώσεις, ώστε να μειωθεί ο χρόνος αποκατάστασης. Αυτό συμβάλλει σημαντικά στην ταχεία αποκατάσταση των ιστών, των συνδέσμων, και των χόνδρων, δηλαδή από κοινού, των οστών και των τραυματισμένων μυών. Η ανεπάρκεια κολλαγόνου κατά τη διάρκεια του τραυματισμού, καθυστερεί όλες τις πτυχές της θεραπείας.

Για τους bodybuilders αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό, διότι «δυνατοί μυς και αδύναμες αρθρώσεις ισούται με κοινούς τραυματισμούς». Αυτό οφείλεται στο οτι ο αθλητής δεν μπορεί να χειριστεί την αυξημένη ροπή / δύναμη, από τον ισχυρό μυ. Εκτός του συμπληρώματος κολλαγόνου θα πρέπει να ληφθεί επιπλέον ένα καλό συμπλήρωμα ποιοτικών πρωτεΐνών που θα οφελήσουν το κτήσιμο των μυών, καθώς επίσης το προστιθέμενο όφελος του κολλαγόνου επηρεάζει την στήριξη των αρθρώσεων (ειδικά τους συνδέσμους, τους τένοντες,και τους χόνδρους), την ευελιξία,και την ανάκτηση της δύναμης. Κάθε φορά που θα ασκηθείτε έχετε “μικρο-δάκρυα” στο εσωτερικό των μυών σας.

Το κολλαγόνο τότε χτίζει εκ νέου και επισκευάζει τις φθορές των μυών,και βοηθά τους μυς αντιστοίχως, να δυναμώσουν. Πρόκειται για μια τραγωδία, όταν στον αθλητισμό η την άσκηση προκαλούνται τραυματισμοί, διότι γενικώς οι τραυματισμοί περιορίζουν ή αποθαρρύνουν και τους άλλους που αθλούνται να απολαμβάνουν τα οφέλη και την υγεία της άσκησης. Η βελτίωση της ανάκτησης από αθλητικές κακώσεις είναι ζωτικής σημασίας. Ωστόσο, όταν απέχουμε λόγω τραυματισμού, μια πτυχή της ανάκαμψης που συχνά παραβλέπεται είναι η διατροφή.

Τραυματίες αθλούμενοι, συχνά χρησιμοποιούν μεθόδους όπως ανάπαυση, πάγο, η τέντωμα του τραυματισμένου άκρου κ.λπ., σε μια προσπάθεια να βελτιωθεί η ανάκτηση από τον τραυματισμό, αλλά συχνά παραβλέπουν τη διατροφή. Είναι αναγκαίο να παρέχετε στο σώμα σας ό,τι χρειάζεται, ειδικά σε περιόδους αποκατάστασης, ώστε ο μυς σας να πάρει τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για να λειτουργήσει. Οι μύες είναι ένας πολύ ακριβός “τραπεζικός λογαριασμός” για το σώμα για να αντλήσουν τις πρωτεϊνες που χρειάζονται! Λαμβάνοντας κολλαγόνο ψαριού δεν θα επιταχυνθεί μόνο η διαδικασία επούλωσης και θεραπείας, αλλά και θα αποκατασταθούν οι μικροτραυματισμοί από το να γίνουν σοβαρότεροι.

Το κολλαγόνο ψαριού παρέχει τις κατάλληλες αναλογίες αμινοξέων που είναι απαραίτητα για το σώμα σας ώστε να συνθέσει δικό του κολλαγόνο και να εξασφαλίσει σε αυτό όλα τα «δομικά στοιχεία» που χρειάζεται για να βοηθήσει την επισκευή αυτών των τραυματισμών. Ο λόγος για αυτό είναι το γεγονός ότι το κολλαγόνο είναι το βασικό συστατικό σε όλους τους συνδετικούς ιστούς του ανθρώπινου σώματος, όπως οι σύνδεσμοι, οι τένοντες, οι χόνδροι, οι αρθρώσεων, οι μύες και το αγγειακο σύστημα. Η λύση είναι να αυξήσουμε τα επίπεδα του κολλαγόνου στο σώμα σας, ούτως ώστε να έχει τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για να επιταχύνθεί η διαδικασία επούλωσης.

Το κολλαγόνο ψαριών υδρολύεται εύκολα και είναι βιοδιαθέσιμο μέσα σε λίγα λεπτά από την κατανάλωση του, λόγω του χαμηλού μοριακού βάρους του. Έτσι διευκολύνεται η πέψη και η απορρόφηση των αμινοξέων από τον εντερικό σωλήνα ώστε να εισέλθουν αυτά κατευθείαν στην κυκλοφορία του αίματος.

Back To Top

Το υγρό πόσιμο κολλαγόνο, μπορεί να νικήσει την αρθρίτιδα;

Όταν η δρομέας μεγάλων αποστάσεων Annie Conroy διαπίστωσε ότι ο χόνδρος στην άρθρωση του γόνατου της είχε σχεδόν φθαρεί, σκέφτηκε ότι θα πρέπει να κρεμάσει τα παπούτσια της.

Ο Ορθοπεδικός χειρουργός της, της είπε ότι ο πόνος ήταν τόσο δυνατός επειδή είχε σχεδόν φθαρεί ο χόνδρος στο αριστερό πόδι. Παρ’ολα αυτά, της έδωσε μια ελπίδα αφού της πρότεινε την λήψη συμπληρωμάτων κολλαγόνου.

“Υπήρχε πλέον τριβή των οστών μεταξύ τους, και μου είπαν ότι μπορεί να

χρειαστεί χειρουργική επέμβαση αντικατάστασης του γόνατος σε λίγο καιρό, αν τα

πράγματα χειροτέρευαν”, λέει η Annie. “Είχα ήδη ένα σχισμένο χόνδρο στο γόνατο περιμενοντας να ανακάμψω και αυτό πλέον το εμπόδιο φαίνεται να είναι το τελικό χτύπημα”. “Ο χειρουργός ορθοπεδικός τότε πραγματοποίησε αρθροσκοπική επέμβαση για να καθαρίσει τα θραύσματα που είχαν συσσωρευτεί στο γόνατό μου και στη συνέχεια μου πρότεινε να ξεκινήσω να λαμβάνω κολλαγόνο για να δούμε αν αυτό θα βοηθήσει.”

Θα γινόταν μια δοκιμή λήψης ενός σκευάσματος κολλαγόνου, ώστε να διαπιστωθεί εάν αυτο θα αντιμετώπίζε τον πόνο και την ταλαιπωρία. Τα αντιφλεγμονώδη φάρμακα που ελήφθησαν δεν είχαν πραγματικά λειτουργήσει.

Η Annie από το Κάρντιφ, άρχισε να παίρνει καθημερινά συμπληρώματα κολλαγόνου και διαπίστωσε ότι μετά από τρεις μήνες, ο πόνος άρχισε να μειώνεται σημαντικά. “ Ήμουν έκπληκτη, γιατί αυτό δεν ήταν ένα φάρμακο, και σκέφτηκα ότι είναι αρκετά ασυνήθιστο για ένα γιατρό νοσοκομείου να συνιστά μια εναλλακτική θεραπεία”, λέει: “ Προπονούμαι περίπου 35 μίλια την εβδομάδα και έχουν καταγραφεί πρόσφατα προσωπικά ρεκόρ στούς οδικούς και cross-country αγώνες. Δεν νομίζω ότι θα είχα καταφέρει αυτές τις επιτυχίες χωρίς τα συμπληρώματα κολλαγόνου”.

Μέχρι πρόσφατα, το κολλαγόνο συστήνεται κυρίως ως θεραπεία του δέρματος για την αφαίρεση των ρυτίδων της γήρανσης του πληθυσμού. Όμως υπάρχουν αυξανόμενες ενδείξεις ότι μπορεί να διεγείρει την ανάπτυξη νέων χόνδρων στις αρθρώσεις.

Ο ισχυρισμός ότι το κολλαγόνο μπορεί να διεγείρει την ανάπτυξη νέων χόνδρων στις αρθρώσεις επιβεβαιώνεται από πρόσφατες ιατρικές μελέτες που αναφέρουν ότι οι ασθενείς με αρθριτικά προβλήματα ή κατεστραμμένες αρθρώσεις έδειξαν βελτίωση στην ανακούφιση του πόνου και της κινητικότητας κατά την διάρκεια και μετά λήψη του συμπληρώματος. Μία εργαστηριακή μελέτη έδειξε επίσης ότι το κολλαγόνο μπορεί να τονώσει την ανάπτυξη νέου ιστού στον χόνδρο.

Το κολλαγόνο είναι η πιο άφθονη πρωτεΐνη στο σώμα σε περίπου 33 τοις εκατό και είναι παρόν σε οστά, αρθρώσεις, μύες και άλλους συνδετικούς ιστούς.

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι σε μερικούς ανθρώπους, ιδίως τους ηλικιωμένους, η παραγωγή του επιβραδύνεται ή σταματά. Συμπληρώματα κολλαγόνου φαίνεται να αποδίδουν τον ίδιο ρόλο με το φυσικό κολλαγόνο στη διατήρηση του ιστού στις αρθρώσεις, διατηρώντας αυτές υγιείς και εύπλαστες.

Ο Dr. Stefan Oesser, καθηγητής του Πανεπιστήμιο του Κιέλο στη Γερμανία, δημοσιευσε έρευνα η οποία κατέδειξε ότι με την προσθήκη του κολλαγόνου σε ιστό χόνδρου, ήταν επιπλέον δυνατόν να ενθαρρυνθεί η ανάπτυξη νέων κυττάρων. “Αυτή είναι η πρώτη φορά που κάποιος έχει αποδείξει ότι το κολλαγόνο έχει επίδραση στους χόνδρους και το στηρίζει ανεπίσημα, αλλά με στοιχεία και μελέτες σε ασθενείς”.

Αναφέρει λοιπόν: “Προσπαθούμε ακόμα να ανακαλύψουμε γιατί το κολλαγόνο λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο. Αυτό μπορεί να είναι δύσκολο να καθοριστεί, επειδή υπάρχουν μια σειρά από πολύπλοκες αλληλεπιδράσεις. Αλλά έχουμε επιτέλους αποδείξει ότι αυτό συμβαίνει”.

Σε έρευνα πριν από δύο χρόνια από τον Roland Moskowtiz, καθηγητή της ορθοπεδικής στο Case Western University της Αμερικής, εξετάσθησαν 400 ασθενείς με αρθριτικά στα γόνατα, προερχόμενοι από τις ΗΠΑ, την Μεγάλη Βρετανία και τη Γερμανία. Κάποιοι πήραν ένα εικονικό φάρμακο, ενώ άλλοι υποβλήθηκαν σε θεραπεία με κολλαγόνο. Η τελευταία ομάδα έδειξε σημαντική μείωση του πόνου και σημαντική βελτίωση της κινητικότητας των αρθρώσεων, με 93% θετικά αποτελέσματα, μερικά δε εξ αυτών μετά από μόλις δύο εβδομάδες.

Ο Δρ Oesser, φυσιολόγος, λέει οτι μια περαιτέρω έρευνα αναμένεται να δημοσιευθεί αργότερα,εντός του έτους και θα προσθέσει στις αυξανόμενες ενδείξεις ότι δηλαδή το κολλαγόνο είναι το πλέον αποτελεσματικό σε περίπτωση βλάβης των αρθρώσεων.

Εν τω μεταξύ, η Annie Conroy είναι πεπεισμένη ότι το κολλαγόνο βοήθησε γόνατό της. “Θα πρέπει να λαμβάνω κολλαγόνο, κάθε μέρα για το υπόλοιπο της ζωής μου”, λέει.

“ Ήμουν αρκετά απογοητευμένη με την σκέψη ότι πρέπει να “κρεμάσω τα παπούτσια μου, αλλά τώρα δεν θα είναι απαραίτητο”.

Ο Chris Wilson, ένας σύμβουλος ορθοπεδικής στο Κάρντιφ, λέει, ο,τι μια σειρά από συμπληρώματα, συμπεριλαμβανομένου του κολλαγόνου, φαίνεται οτι λειτουργούν. “Είχα πάντα ανοιχτό μυαλό για τις εναλλακτικές θεραπείες”, και συνεχίζει: “Εάν ένας ασθενής λέει ότι έχει ανακούφιση από τους πόνους και κινείται μετά τη λήψη του κολλαγόνου, είμαι απόλυτα έτοιμος να πιστεύσω ότι λειτουργεί”. “Με τους αρθριτικούς πόνους, δεν νομίζω ότι η επικρατούσα ιατρική έχει όλες τις απαντήσεις. Γι’αυτο λοιπόν και θα ενθαρρύνουμε τους ασθενείς να δοκιμάσουν εναλλακτικές θεραπείες, όπως το κολλαγόνο και η γλυκοζαμίνη”.-

By MARTYN HALLE, Daily Mail.

Back To Top

3 Comments on “Συχνές Ερωτήσεις”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *