Το Pure GOLD COLLAGEN® δρά εκ των έσω

Ενισχύει το επίπεδο κολλαγόνου και του υαλουρονικού οξέος στο δέρμα σας.                                                                                   Το Pure GOLD COLLAGEN® περιέχει μία σύσταση από υδρολυμένο κολλαγόνο και ενεργά συστατικά που δρούν εκ των έσω. Ακολουθεί μια επισκόπηση των επιστημονικών στοιχείων και η θεώρηση σχετικά με το πώς λειτουργεί το υδρολυμένο κολλαγόνο που περιέχεται στο Pure GOLD COLLAGEN®. Οι θεωρήσεις βασίζονται στην εκτενή επιστημονική βιβλιογραφία.

A) Όταν χορηγείται από το στόμα, το υδρολυμένο κολλαγόνο φτάνει στο λεπτό έντερο όπου πέπτεται για να σχηματίσει διπεπτίδια και τριπεπτίδια ή τα ελεύθερα αμινοξέα.

B) Αυτά τα πεπτίδια απορροφώνται εύκολα σε όλη τη μεμβράνη του μικρού εντέρου [1], διά μέσου του οποίου εισέρχονται στην κυκλοφορία του αίματος [2, 3].

Γ) Μέσω των αιμοφόρων αγγείων, τα πεπτίδια κολλαγόνου στη συνέχεια διανέμονται στο ανθρώπινο σώμα και ιδίως στο χόριο του δέρματος [3, 4], όπου ένα in vivo πείραμα έχει αποδείξει ότι μπορούν να παραμείνουν μέχρι 14 ημέρες [4].

Δ) Όταν τα πεπτίδια κολλαγόνου φτάσουν στο χόριο δρούν στο δέρμα με ένα διπλό μηχανισμό, i) πεπτίδια κολλαγόνου και ελεύθερα αμινοξέα παρέχουν τα δομικά στοιχεία για το σχηματισμό του κολλαγόνου και των ινών ελαστίνης, ii) πεπτίδια κολλαγόνου διεγείρουν τον πολλαπλασιασμό των ινοβλαστών [5, 6 ] τη σύνθεση του κολλαγόνου [5] και υαλουρονικού οξέους [6]. Βασιζόμενοι στα συμπεράσματα που προέρχονται από την επιστημονική βιβλιογραφία, τα οφέλη της ενεργοποίησης των ινοβλαστών συνοψίζονται ως εξής:

I) Αυξημένη σύνθεση κολλαγόνου.

II) Αυξημένη σύνθεση υαλουρονικού οξέος.

Η διέγερση των ινοβλαστών είναι το κλειδί για την αύξηση των επιπέδων του κολλαγόνου και του υαλουρονικού οξέος στο χόριο.

Το 70% του δέρματος αποτελείται από κολλαγόνο, το οποίο με τη σειρά του περιεχει μέχρι και 90% των συνδετικών ιστών (χόριο). Το κολλαγόνο είναι ικανό να συγκρατεί 8 φορές το βάρος του σε νερό. Συνεπώς, το κολλαγόνο είναι το σημαντικότερο στοιχείο ενυδάτωσης του δέρματος. Με την πάροδο του χρόνου, το κολλαγόνο υφίσταται κάποια σημαντική εξασθένηση.

Στην ακμή μας, οι ίνες κολλαγόνου γεμίζουν με νερό. Στην συνεχεια η διαδικασια εκτελειται στο έπακρο, επειδή ο οργανισμός μας τροφοδοτείται συνεχώς με «ινίδια κολλαγόνου» παρέχοντάς του την ζωτικότητα και την υγρασία. Παρά το γεγονός ότι «η παραγωγή των ινών του κολλαγόνου» επιδεινώνεται με την πάροδο του χρόνου, το κολλαγόνο του οργανισμού μας δεν χάνεται ποτέ. Ωστόσο, η διαδικασία της γήρανσης του σώματος είναι αποφασιστικής σημασίας, διότι η μείωση της φυσικής τροφής του σωματος προκαλείται από την αργή παραγωγή ινιδίων. Επειδή λοιπόν οι ίνες κολλαγόνου δεν λαμβάνουν επαρκή τροφή από τα ινίδια, για να διατηρήσουν την υγρασία, ετσι και η ισχύς τους εισέρχεται σε διαδικασία ύφεσης και με το χρόνο, γίνονται λεπτότερες και αφυδατόνωνται.

H “MINERVA RESEARCH LABS” έχει δημιουργήσει ένα συμπλήρωμα διατροφής κολλαγόνου το “PURE GOLD COLLAGEN”, που μπορεί να διεισδύσει στο χόριο και να αναπληρώσει την συρρίκνωση της επιφάνειας του δέρματος με τα απολύτως αναγκαία ινίδια κολλαγόνου.

Scientific Literature References

1. Aito-Inoue, M., et al., J Pept Sci, 2007. 13(7): p. 468-74.

2. Iwai, K., et al., J Agric Food Chem, 2005. 53(16): p. 6531-6.

3. Oesser, S., et al., J Nutr, 1999. 129(10): p. 1891-5.

4. Watanabe-Kamiyama, M., et al., J Agric Food Chem, 2010. 58(2): p. 835-41.

5. Chen, R.H., et al., Journal of Food and Drug Analysis, 2008. 16(1): p. 66-74.

6. Ohara, H., et al., J Dermatol, 2010. 37(4): p. 330-8.

Με την πάροδο του χρόνου, η ικανότητα αναπλήρωσης του κολλαγόνου μειώνεται. Ως εκ τούτου, μειώνεται ταυτόχρονα η δομή και η ελαστικότητα του δέρματος

Το ανθρώπινο δέρμα αποτελείται από πολλαπλά στρώματα. Το εξωτερικό στρώμα, η επιδερμίδα, δρα ως φράγμα του δέρματος για να προστατεύει το σώμα από το περιβάλλον και τους εξωτερικούς παράγοντες. Στα βαθύτερα στρώματα βρίσκεται το χόριο που περιέχει κολλαγόνο, ίνες ελαστίνης και ινοβλάστες. Το κολλαγόνο και η ελαστίνη αποτελούν τη δομή του χορίου καθιστώντας το σφιχτό και σφριγηλό. Οι ινοβλάστες είναι ειδικά κύτταρα που συνθέτουν το κολλαγόνο και την ελαστίνη. Ο υποδόριος ιστός είναι το βαθύτερο στρώμα του δέρματος, ο οποίος αποτελείται κυρίως από λίπος.

Πάνω από το 75% του νεανικού δέρματος αποτελείται από κολλαγόνο. Με την πάροδο του χρόνου, η ικανότητα αναπλήρωσης του κολλαγόνου μειώνεται φυσιολογικά. Η πυκνότητα του κολλαγόνου και της ελαστίνης στο χόριο μειώνεται, ως εκ τούτου, η δομή και η ελαστικότητα του δέρματος αποικοδομείται, αναγκάζοντάς το να γίνεται λεπτότερο και πιο άκαμπτο. Η μείωση του κολλαγόνου οδηγεί επίσης στην απώλεια του υαλουρονικού οξέος. Αυτό μειώνει την υγρασία, την απαλότητα και την ελαστικότητα του δέρματος.

“Η απώλεια ελαστικότητας του δέρματος μειώνει την ικανότητά του να διατηρεί το σχήμα του και τα περιγράμματα του προσώπου δεν διακρίνονται καθαρά. Το δέρμα δείχνει χαλαρό και άτονο. Οι γραμμές και οι αυλακώσεις αλλάζουν την έκφραση. Το δέρμα κρεμάει και όλα οδηγούν στη χαλάρωση των βλεφάρων και τη δημιουργία σακούλας κάτω από τα μάτια και τα μάγουλα.”

Η λύση είναι το Pure GOLD COLLAGEN®. Τα ενεργά συστατικά του φτάνουν στο δέρμα εσωτερικά, για να επανενεργοποιήσουν το σχηματισμό κολλαγόνου.

Μηχανισμός γήρανσης του δέρματος                                                                                                                                               Η ενδογενής και η εξωγενής γήρανση δρούν ταυτόχρονα και συνδέονται με αλλαγές στην όψη του δέρματος (δηλ. σχηματισμός ρυτίδων). Ωστόσο, βαθύτερα στο χόριο,το ινιδικό κολλαγόνο, ίνες ελαστίης και το υαλουρονικό οξύ, τα οποία αποτελούν τα κύρια συστατικά της εξωκυτταρικής μήτρας, υποβάλλονται σε διάφορες δομικές και λειτουργικές αλλαγές. Το κολλαγόνο και η ελαστίνη είναι μακράς διάρκειας ζωής πρωτεΐνες και έτσι είναι προ-διαθετημένες στην εγγενή μοριακή γήρανση. Ενώ ο χρόνος μέσης ζωής* πολλών πρωτεϊνών υπολογίζεται σε ώρες, το κολλαγόνο και η ελαστίνη έχουν μέση διάρκεια ζωής που υπολογίζεται σε αρκετά έτη [1]. Κατά συνέπεια αυτές οι ίνες συσσωρεύουν βλάβες με την πάροδο του χρόνου και έτσι μειώνεται η ικανότητά τους να λειτουργούν σωστά. Το ενδογενώς γηρασμένο δέρμα χαρακτηρίζεται γενικά από δερματική ατροφία με μειωμένη πυκνότητα των ινών κολλαγόνου, ελαστίνης και υαλουρονικού οξέος. (Σχήμα παρακάτω [1]).

Η γήρανση του δέρματος είναι μία πολύπλοκη βιολογική διαδικασία, η οποία επηρεάζει διάφορα μέρη του δέρματος και ως εκ τούτου και την εμφάνισή του. Υπάρχουν δύο πρωταρχικοί μηχανισμοί γήρανσης του δέρματος, οι ενδογενείς και οι εξωγενείς [1-2]. Οι γενετικές μεταβολές πιστεύεται ότι είναι η κύρια αιτία της ενδογενούς γήρανσης, προσδιορίζοντας την αργή αποδόμηση του ιστού, που είναι αποτέλεσμα του χρόνου που περνάει, “το βιολογικό ρολόι”. Αντίθετα, η εξωγενής γήρανση προκαλείται από περιβαλλοντικούς παράγοντες, ιδίως από την έκθεση στον ήλιο, γνωστή ως φωτογήρανση.

Όταν υπάρχει και ενδογενής γήρανση του δέρματος και φωτογήρανση οι δομικές αλλαγές στο χόριο είναι πιο σοβαρές [1]. Η γήρανση του δέρματος που προκαλείται από εξωτερικούς παράγοντες χαρακτηρίζεται από μέιωση και αλλοίωση των ινών κολλαγόνου και η συσσώρευση των πρωτεϊνών ελαστίνης αποδιοργανώνουν το χόριο, διεργασία γνωστή και ως ελάστωση (Σχήμα παρακάτω [1]). Στοιχεία δείχνουν ότι η ενεργοποίηση των μεταλλοπρωτεϊνασών της μήτρας διαδραματίζουν ένα σημαντικό ρόλο στην παθογένεση της φωτογήρανσης [3]. Οι μεταλλοπρωτεϊνάσες μπορούν να επαχθούν από UVA και UVB [4], και παρουσιάζουν πρωτεολυτική δραστικότητα που έχει ως αποτέλεσμα την αποικοδόμηση του κολλαγόνου και των ινών ελαστίνης. Ως αποτέλεσμα, η πυκνότητα κολλαγόνου μειώνεται κάθε χρόνο με ταχύτερο ρυθμό στο φωτο-εκτεθειμένο δέρμα [2]. Το εξωγενώς γηρασμένο δέρμα χαρακτηρίζεται από αρκετές κλινικές εικόνες συμπεριλαμβανομένων τη δερματώδη εμφάνιση, τον αυξημένο σχηματισμό ρυτίδων, τη μειωμένη ικανότητα ανάκρουσης, την αυξημένη ευθραυστότητα του δέρματος και την αλλαγή στο χρωματισμό του.

* Ο χρόνος μέσης ζωής αποτελεί μία πρόβλεψη για το χρόνο που απαιτείται για να μειωθεί κατά το ήμισυ μία πρωτεΐνη.

Scientific Literature References

1. E.C. Naylor, Maturitas, 2011, 69, 249-256

2. Baumann, J Pathol, 2007; 211: 241–251

3. El-Domyati M, Exp. Dermatology, 2002, 11: 398–405.

4. M. Berneburg, Photodermatol Photoimmunol Photomed 2000; 16: 239–244

Το δέρμα προστατεύει το σώμα μας                                                                                                                                                 Οι κρέμες είναι εξαιρετικά δύσκολα να διεισδύσουνΗ κύρια λειτουργία του δέρματος είναι να ενεργεί σαν ένα φράγμα, προκειμένου να προστατεύει το ανθρώπινο σώμα από το εξωτερικό περιβάλλον. Το εξωτερικό στρώμα του δέρματος είναι η επιδερμίδα, η οποία αποτελείται από πολλαπλά στρώματα, με την κεράτινη στιβάδα να βρίσκεται στο εξώτερο τμήμα. Αυτό το στρώμα αντιπροσωπεύει το πρώτο “εμπόδιο” στο εξωτερικό περιβάλλον και είναι δύσκολο να διαπεραστεί. Ως αποτέλεσμα, οι πιθανότητες των ενεργών συστατικών να φτάσουν το χορίο του δέρματος, μέσω τοπικής εφαρμογής είναι πολύ περιορισμένες [1].Πολλά εμπορικά προϊόντα που περιέχουν κολλαγόνο (π.χ. κρέμες, οροί), εφαρμόζονται τοπικά στο δέρμα, με σκοπό να ενεργήσουν στο χόριο, ώστε να αυξήσουν το επίπεδο κολλαγόνου. Ωστόσο, το κολλαγόνο είναι ένα μεγάλο μόριο (300 kDa) και δεν μπορεί να διαπεράσει την επιδερμίδα [1], επομένως η επίδρασή του περιορίζεται στην επιφάνεια του δέρματος. Με στόχο το χόριο, είναι εφικτό να δράσουμε εσωτερικά και η από του στόματος πρόσληψη υδρολυμένου κολλαγόνου αντιπροσωπεύει μια αποτελεσματική λύση στο πρόβλημα αυτό.

Πώς λειτουργεί

Πώς λειτουργεί

Έχει αποδειχθεί ότι τα πεπτίδια κολλαγόνου όταν χορηγούνται από το στόμα, μπορούν να χωνευθούν, να απορροφηθούν και στη συνέχεια να διανεμηθούν στο εσωτερικό στρώμα του δέρματος, όπου δείχνει να έχουν υψηλή βιολογική δραστικότητα (“Πώς δρα το Pure GOLD COLLAGEN®”).

Οι κρέμες κολλαγόνου είναι σπατάλη χρημάτων. Διαβάστε περισσότερα στην Daily Mail.

Επιστημονική Βιβλιογραφία

[1] Bos, J.D. and M.M. Meinardi, Exp Dermatol, 2000. 9(3): p. 165-9.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *